Duits Nederlandse Open Coffee Niederrhein.

Open Coffee Niederrhein

De Duitse stad Brüggen biedt al sinds december 2011 de gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met Nederlandse en Duitse ondernemers die interesse hebben in grensoverschrijdend zaken doen in de Euregio Rijn-Maas Noord.

Deze maandelijkse bijeenkomst wordt in samenwerking met de gemeente Brüggen en de Industrie und Handelskammer Mittlerer Niederrhein, Invest in Niederrhein en BEST Web Solutions georganiseerd. Zo biedt deze historische stad ondernemers uit de Euregio Rijn-Maas Noord iedere tweede woensdag van de maand de mogelijkheid om vrijblijvend bij een gratis kopje koffie te netwerken. U kunt over ideeën discussiëren, ervaringen uitwisselen, nieuwe contacten realiseren of bestaande contacten onderhouden. Iedere ondernemer die belangstelling heeft voor de Duitse markt en zijn netwerk in die richting wil uitbreiden of onderhouden is uitgenodigd.

U kunt zich via de website aanmelden. Wij maken een naamkaartje met uw naam, de naam van uw bedrijf en de branche. Dan kunnen de andere ondernemers zien wie ze ontmoeten. Vervolgens wordt u als bezoeker op de website vermeld zodat ook andere bezoekers weten dat u komt.

Wilt u ook in de gelegenheid worden gesteld om uw bedrijf even kort te presenteren en de koffie sponsoren? Neem dan contact met ons op!

Wilt u ook (meer) ondernemen in Duitsland en bent u benieuwd wat Open Coffee Niederrhein u daarbij te bieden heeft? Kom dan op de tweede woensdag van de maand om 8.30 uur naar Brüggen-Bracht. De bijeenkomst begint om 08.30 uur. Het adres is: Marktstr. 36, 41379 Brüggen-Bracht. Tot dan!

Facebook Twitter Linkedin

Open Coffee Niederrhein op 9 september in Brüggen

De koffiesponsor was Fontys International Business School (FIBS), het lectoraat Fontys Crossing Borders uit Venlo. Dit lectoraat heeft o.a. de ambitie hoger opgeleiden te binden aan de grensoverschrijdende regio rondom Venlo. Bewustwording van wat de Euregio Rijn-Maas noord allemaal te bieden heeft, is daarbij een belangrijke pijler. Tijdens de presentatie, die werd gehouden door de lector mevrouw Van der Giessen, werd meer informatie gegeven over dit onderwerp.

Open Coffee Niederrhein on Tour op 10 juni in Nettetal

Deze maandelijkse bijeenkomst werd dit keer bij de sponsor namelijk bij Kreativraum Nettetal gehouden. Dit is een zeer inspirerende omgeving waar zowel privé als zakelijke bijeenkomsten plaatsvinden. Deze bijzonder mooie ambiance in het groen met mooie steensculpturen die op een aparte manier in de omgeving zijn opgenomen kan een deelnemer van een seminar zodanig inspireren dat het resultaat van de bijeenkomst positief wordt beïnvloed.

Open Coffee Niederrhein on Tour op 12 mei in Mönchengladbach

Sponsor was deze keer de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) uw eerste aanspreekpunt voor de Duitse markt.

Open Coffee Niederrhein op 15 april in Brüggen.

Sponsor was deze keer de Handwerkskammer Düsseldorf (HWK).

Open Coffee Niederrhein on Tour op 19 maart in Venlo

Deze bijeenkomst kreeg een extra Euregionaal karakter omdat na een jaar samenwerking tussen Open Coffee Niederrhein en Open Coffee Venlo een eerste Euregionale Open Coffee werd georganiseerd. Het doel was Duitse en Nederlandse ondernemers, bestuurders en onderwijs instellingen uit de Euregio Rijn-Maas Noord (ERMN) een ongedwongen platform te bieden om elkaar te leren kennen.

Deze bijeenkomst werd gehouden in het gebouw Trencadis in Venlo. De heer Kleuskens van Loxodrome heeft namens de koffie sponsor Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid een presentatie gehouden waarna er volop gelegenheid werd geboden om dit gebouw verder te verkennen en om te netwerken. Er werd tijdens deze Euregionale bijeenkomst dus ruimschoots gelegenheid gegeven om gesprekken te voeren met andere Nederlandse ondernemers die belangstelling hebben voor de Duitse markt en natuurlijk Trencadis Venlo

ook met Duitse ondernemers die op zoek zijn naar Nederlandse contacten uit de ERMN. Zie voor verdere informatie ook het krantenartikel: Open Coffee gaat de grens over.

Open Coffee Niederrhein op 11 februari in Brüggen

De tweede Open Coffee Niederrhein van 2015 werd op woensdag 11 februari gehouden. In Time Personal-Dienstleistungen heeft zich even kort voorgesteld en daarmee de koffie gesponsord. De focus van dit bedrijf ligt binnen het gebied van tijdelijk werk en werving van zowel professionals als ongeschoolde arbeiders. Tot de klanten behoren zowel kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Het bedrijf is actief in vele sectoren zoals automotive, chemie, vastgoed, machinebouw, elektronica, logistiek, voeding en verzorging. Ook deze Open Coffee was zeker de moeite waard.

Open Coffee Niederrhein op 14 januari in Brüggen

De eerste Open Coffee Niederrhein van 2015 werd op 14 januari gehouden. De nieuwe uitbaters van Café Burghof Kamila Pomierska en Seyfi Ugurlu hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om zich voor te stellen en daarmee ook de koffie te sponsoren. Het was een druk bezochte bijeenkomst.

Open Coffee Niederrhein op 10 december in de Burcht in Brüggen

De laatste Open Coffee Niederrhein van 2014 werd op woensdag 10 december in de Burcht in Brüggen gehouden. De gastheer van deze Weihnachts-Open-Coffee 2014 was de gemeente Brüggen. Het thema was: "Geschichte der Jagd". De Nederlandse en Duitse gasten werden, aan de hand van vragen, door deze historische burcht geleid waardoor er een interessante wisselwerking ontstond tussen mens en natuur. Het was een sfeervolle bijeenkomst.

Open Coffee Niederrhein op 19 november druk bezocht.

Deze bijeenkomst werd tijdens de eveneens zeer druk bezochte 5e Duits-Nederlandse Handelsdag in het Borussia-Park in Mönchengladbach (D) gehouden. Het Borussia-Park alleen al is indrukwekkend om te zien.

De gemeente Brüggen had tijdens deze Handelsdag een stand waar de Open Coffee bezoekers, maar natuurlijk ook andere belangstellenden, hartelijk werden ontvangen met een kop koffie. We hebben verschillende bezoekers met hun vragen over grensoverschrijdende activiteiten kunnen helpen of binnen ons netwerk verder kunnen verwijzen. Het blijkt dat steeds meer Nederlandse ondernemers Open Coffee Niederrhein ontdekken als een platvorm waar je met je vragen over de Duitse markt terecht kunt. Als organisatoren geeft het veel voldoening als we Nederlandse en Duitse ondernemers succesvol met elkaar in contact kunnen brengen. En dat allemaal op de interessante gezellige Duits-Nederlandse Handelsdag waar vele stands waren van allerlei instanties en bedrijven die zich met zaken in de Euregio bezig houden. Bovendien vonden er een aantal lezingen plaats waar veel informatie werd gegeven over het zaken doen in de Euregio. Zo werd er bijvoorbeeld een presentatie gegeven door de Euregio Rijn-Maas-Noord waar uitleg werd gegeven over subsidiemogelijkheden voor grensoverschrijdende projecten. Deze organisatie geeft informatie, begeleiding, financiële en organisatorische steun voor grensoverschrijdende projecten. Zeer interessant allemaal. Het was een interessante dag met veel gelijkgestemde bezoekers die in een ontspannen gezellige omgeving van deze Duits-Nederlandse Handelsdag zaken konden doen. Complimenten voor IHK Mittler Niederrein voor de perfecte organisatie!

Interessante Open Coffee Niederrhein "on Tour" op woensdag 8 oktober om 08.30 uur in Roermond.

Deze werd dit keer gesponsord door Kamer van koophandel waar we ook te gast waren. Jaap Docter, directeur Regionale Dienstverlening van de Kamer van Koophandel Regio Zuid, gaf tijdens een interactieve sessie uitleg over de nieuwe koers van de Kamer van Koophandel. Kortom, wat kan de nieuwe KvK concreet voor u betekenen?

Net zoals van veel bedrijven wordt verwacht dat ze zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar zijn, geldt dat ook voor de Kamer van Koophandel. Vandaar dat de dienstverlening steeds meer digitaal beschikbaar is. Een voorbeeld hiervan is de KvK App, waarmee ondernemers 24 uur per dag op elke locatie gebruik kunnen maken van de strategische data uit het handelsregister.

Niet alleen de nieuwe app werd toegelicht maar ook hoe de dienstverlening van de KvK er tegenwoordig uit ziet. In Limburg zijn nog steeds adviseurs Ondernemingsondersteuning actief vanuit diverse projecten. Naast start kwamen er ook waren er ook belangrijke thema’s zoals internationalisering, financiering en vernieuwing aan de orde. Kortom weer een bijeenkomst die we niet graag hadden willen missen.

Open Coffee Niederrhein op 10 september om 08.30 uur in Brüggen

Deze maandelijks gehouden Duitstalige Open Coffee wordt steeds drukker bezocht. Steeds meer Duitse ondernemers die op zoek zijn naar Nederlandse relaties en ook Nederlandse ondernemers die de Duitse markt willen betreden of hun resultaten op de Duitse markt willen verbeteren vinden bij deze informele bijeenkomst een plek waar ze met hun vragen terecht kunnen. De koffiesponsor was de Economische Ontwikkelingsmaatschappij Kreis Viersen. Deze gaf een korte uitleg hoe zij bedrijven naar (meer) zakelijk succes helpen. Naast het persoonlijk ontmoeten werden er ook verschillende grensoverschrijdende contactaanvragen ingediend.

Open Coffee Niederrhein op 11 juni om 08.30 uur in Brüggen

Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek Groepen studenten van de opleiding Minors Entrepreneurship Venlo and Euregion van Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek uit Venlo hebben hun concepten die ze voor twee ondernemingen hadden ontwikkeld tijdens deze

bijeenkomst aan de aanwezige Nederlandse en Duitse ondernemers gepresenteerd. Na de presentatie was er natuurlijk volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Fontys behoort tot het grootste samenwerkingsverband van hogescholen in Nederland. Op de International Campus Venlo studeren aan drie instituten ca. 3.600 studenten van meer dan 40 nationaliteiten. Naast het lerarenonderwijs, worden er zowel economische studies zoals Marketing en International Management aangeboden als technische studies als Logistiek Management, Software Engineering, Werktuigbouw en Industrieel Product Ontwerpen. Naast de samenwerking met internationale partneruniversiteiten en bedrijven, is Fontys ook partner voor bedrijven uit de Euregio. Ondernemingen waarderen in het bijzonder de praktijkgerichte werkwijze van de studenten, die al tijdens hun studie project georiënteerd werken en leren resultaatgericht te denken. Dat bleek ook duidelijk uit de gehouden presentaties. Daar kun je als bedrijf zeker je voordeel mee doen!

Open Coffee Niederrhein on tour

Open Coffee on tour De tweede Duits Nederlandse Open Coffee on tour heeft op 14 mei bij Golfodome plaatsgevonden. Er waren dertig Nederlandse en Duitse ondernemers uit de Euregio Maas Rijn Noord aanwezig. Na een hartelijke ontvangst volgde een welkomstwoord van een van de organisatoren de heer Schmidt van de gemeente Brüggen. Daarna werd Golfodome door de gastheer de heer Wegmann gepresenteerd. Ook de andere sponsor de heer Bax van de firma Watchcomm heeft een korte uitleg gegeven over de activiteiten van zijn bedrijf namelijk informatie delen met beeldschermen. De gastheer gaf vervolgens op de golfbaan op een ludieke wijze instructie over de fijne kneepjes van het golfspel.

Daarna mochten de aanwezigen aan de slag wat de nodige hilariteit opleverde. Het bleek dat men in zo’n ontspannen sfeer al snel, op het gebied van grensoverschrijdend zaken doen, tot goede gesprekken kon komen. De Duitse markt wordt namelijk met de dag interessanter.

Nadat iedereen zijn kunnen had getoond was er nog uitgebreid tijd om bij een hapje en een drankje te netwerken. De bezoekers kregen bovendien allemaal een mooie oranje golfbal mee naar huis. Deze is geschonken door: Invest in Niederrhein. Kortom het was een gezellige maar zeker ook een productieve namiddag die op het gebied van ondernemen in Duitsland toch weer nieuwe interessante contacten heeft opgeleverd. Invest in Niederrhein

De vierde Open Coffee Niederhein werd op 9 april in Brüggen gehouden.

De koffiesponsor was: Ms. Rhonda L. Bowen. Het thema was: Interculturele communicatie in Business. Iedere bezoeker kreeg na afloop een tegoedbon voor een afspraak van een uur waarna zonder kosten een offerte wordt ontvangen over hoe u beter kunt communiceren.

Deze Duits Nederlandse bijeenkomst wordt steeds drukker bezocht. Steeds meer Nederlandse en Duitse ondernemers weten hun weg naar Open Coffee Niederrhein te vinden. Ook deze Open Coffee was een groot succes.

IHK Mittlerer Niederrhein nodigde Open Coffee Niederrhein uit voor een bezoek aan de Hannover Messe en deelname aan de buitenlandse handel workshop: Nederland – Duitsland.

De bezoekers van Open Coffee werden door IHK uitgenodigd om op 8 april de Hannover Messe te bezoeken. Elf Nederlandse en elf Duitse ondernemers hebben gevolg gegeven aan deze uitnodiging.
IHK Mittlerer Niederrhein

Ieder jaar kiest deze industrie beurs een partnerland dat extra in de spotlights staat. Dit jaar was dat Nederland. Dat was een reden te meer om deze interessante beurs juist dit jaar te bezoeken. IHK bood daarvoor de bezoekers van deze Open Coffee gratis toegangskaarten aan. Daarbij hoorde ook de deelname aan de GTAI (Germany Trade & Invest GmbH) buitenlandse handel workshop: Nederland – Duitsland: kansen, branches, onderzoek. Het was een zeer interessante dag. klik hier voor de orginele Duitstalige tekst.

De derde Open Coffee van dit jaar werd op woensdag 12 maart gehouden

Er waren ongeveer 60 Nederlandse en Duitse ondernemers aanwezig. Na een woord van welkom van de heer Lasseur van de IHK Mittlerer Niederrhein International hield deze, als koffie sponsor, een korte presentatie. IHK houdt o.a. bijeenkomsten met als thema "succesfactor buitenlandse zaken". Bovendien kunt u er terecht voor in-house advies als u zaken wilt doen met andere landen zoals: Canada, Polen, Zuid Africa Turkije of de USA.

Open Coffee Niederrhein heeft sinds dit jaar een regionaal karakter.

Op 12 februari 2014 heeft de tweede Open Coffee Brüggen van dit jaar plaatsgevonden. Deze werd druk bezocht. Er waren tussen de 60 en 65 Nederlandse en Duitse ondernemers aanwezig. Na een welkomstwoord van de heer Lasseur van de IHK hield de koffie sponsor „Invest in Niederrhein Standort Niederrhein GmbH“  een korte presentatie. Zij informeren nationaal en internationaal over de economische regio Niederrhein en de voordelen ervan. Zij vormen het eerste aanspreekpunt voor ondernemingen, investeerders en projectontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in deze Duitse regio. Deze krijgen ondersteuning bij het zoeken naar geschikte industriegebieden, onroerend goed, contact bemiddeling met samenwerkingspartners en openbare instellingen. Het was fijn om te horen dat ze onze regio ook in Amsterdam en in München promoten. Ze nemen namelijk deel aan de Provada in Amsterdam en aan Expo Real München waar ze deze regio weer eens extra op de kaart zullen zetten. Het zijn dus ambassadeurs van deze euregio waar de hele regio van kan profiteren. Daarmee werd het Euregionale karakter van Open Coffee Niederhein nog eens extra onderstreept.

Druk bezochte Open Coffee Venlo.

Op donderdag 6 februari hebben wij Open Coffee in Venlo bezocht. Deze werd bij Maashof gehouden. Het was een interessante bijeenkomst met veel bezoekers. Ook werd er door de koffie sponsor KSG Accountants & Belastingadviseurs een spannende presentatie gehouden omdat er een aantal gratis diensten werden verloot. Verder werd er aandacht besteed aan de Duitse Open Coffee Niederrhein waar wij mede organisator van zijn. Beiden organisaties hebben de intentie uitgesproken om elkaar te ondersteunen. Is de Duitse markt ook voor u interessant? Bezoek dan ook eens deze Duits Nederlandse Open Coffee. U bent van harte welkom.

BEST Web Solutions mede organisator van Open Coffee Niederrhein.

We hebben goed nieuws voor u. BEST Web Solutions is namelijk vanaf 2014 mede organisator van Open Coffee Niederrhein in Brüggen. Dat betekent dat wij uw Nederlands aanspreekpunt kunnen zijn als het gaat over zakendoen in de regio Niederrhein. Daarmee hebben wij ons netwerk wederom flink uitgebreid. Wij kunnen nu al uw vragen over zaken doen in Duitsland beantwoorden. Als wij u zelf niet direct van het antwoord kunnen voorzien, dan helpen wij u verder via onze mede organisatoren. U kunt natuurlijk zelf deze open Coffee bezoeken en ons aanspreken. U bent van harte welkom.  

Nieuw concept voor Duits Nederlandse Open Coffee Brüggen

Op 8 januari werd de eerste Open Coffee van 2014 gehouden. De eerste aanpassing was dat de talrijke Nederlandse en Duitse ondernemers bij aankomst na een hartelijk welkom van een batch werden voorzien. De heer Lasseur IHK Mittlerer Niederrhein deelde in zijn openingswoord mee dat het in de toekomst de bedoeling is om ook eens later op de dag een Open Coffee te organiseren. Dit zou dan ook met een bepaald thema kunnen dat betrekking heeft op grensoverschrijdend zaken doen binnen de Euregio. Dit gebeurt onder de naam Open Coffee meets. Verder is het de bedoeling om een Duits Nederlandse website te realiseren met allerlei informatie over grensoverschrijdend zaken doen. Op deze website is ook in de toekomst de mogelijkheid om zich voor een bijeenkomst aan te melden. Verder is het een idee om een deelnemerslijst te maken zodat iedere bezoeker kan zien wie er aanwezig is. De gastheer van de gemeente Brüggen de heer Schmidt benadrukte echter dat het vrijblijvende karakter bewaard moet blijven. Iedereen die zich niet heeft aangemeld is toch van harte welkom. De aanwezigen reageerden zeer positief over dit nieuwe concept. Interesse? Bezoek dan ook eens Open Coffee Niederrhein! U bent van harte welkom!

4e Duits Nederlandse Handelsdag

Ook dit jaar hebben we weer de Duits Nederlandse Handelsdag bezocht. Deze werd op 12 november 2013 in Borussia Park Mönchengladbach gehouden. Zakendoen in Duitsland, netwerkvorming en individueel advies ten behoeve van het Nederlandse MKB stonden centraal. Het was weer een zeer interessant evenement waar we met veel van onze Duitse en Nederlandse relaties hebben kunnen bijpraten, maar ook kennis hebben kunnen maken met nieuwe relaties. Los van het feit dat we regelmatig online contact hebben, is een persoonlijk gesprek op zijn tijd toch ook erg belangrijk, zo vinden wij. Tijdens deze Handelsdag werd ook Open Coffee Brüggen gehouden. Daarbij mochten wij als trouwe bezoeker van deze Open Coffee deelnemen aan een Forum. We vonden het fijn dat we de gelegenheid kregen om aan het publiek te vertellen wat ook dit platform voor onze persoonlijke gesprekken met onze relaties betekent. Voor ons zijn deze bijeenkomsten, om die reden alleen al, zeer waardevol.

Interessante presentatie van het Nederlands architecten bureau Verheijen Smeets tijdens Open Coffee op 12 juni in Brüggen.

Ook zij gaven aan dat ze steeds vaker in Duitsland actief zijn. Dat is fijn om te horen! Deze branche kan zich dan aansluiten bij gelijkgestemden om elkaar leren kennen en te gaan samenwerken. Het is mooi dat tijdens de Open Coffee in Brüggen in ieder geval gelegenheid wordt geboden om in dit verband de eerste stap te zetten namelijk kennis maken met Nederlandse maar ook Duitse ondernemingen die dezelfde belangstelling hebben. Tot de volgende keer in Brüggen.

BEST Web Solutions | facebookBEST Web Solutions op Twitter BEST Web Solutions | linkedinBEST Web Solutions | You Tube Google+ BEST Web Solutions